Apple'ın Çevre, Politika ve Sosyal Girişimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Lisa Jackson Şarj Adaptörü ve Kulaklıklara Kutularda Yer Verilmeyeceğini Açıklıyor

Apple iPhone XR, iPhone 11 ve iPhone SE (2020) Artık Adaptörsüz ve Kulaklıksız, Earpods Daha Ucuz



Apple’ın dün gerçekleşen etkinliğinde, iPhone 12’lerin kutularından artık 5 Watt USB şarj adaptörü ve Earpods kablolu kulaklığın çıkmayacağı açıklanmıştı.

Hali hazırda 2 milyarın üstünde Apple şarj adaptörü ve milyarlarca kulaklık olduğunu belirten Apple, çevreyi korumak ve karbon ayak izini küçültmek için böyle bir adım attığını belirtmişti.

Çevre koruma açısı doğru ve geçerli olsa da hiç şüphesiz bu adım Apple’ın operasyonel maliyetlerini de hatırı sayılır oranda düşüreceğinden arkasındaki tek motivasyonun çevre olduğuna inanmak aşırı iyi niyetli olacaktır.

Ürünlerin fiyatlarına yansımayan bu değişikliğin açıklanmasının ardından sunumda söz edilmeyen iki önemli değişik daha oldu.

Apple iPhone XR, iPhone 11 ve iPhone SE’nin (2020) Kutu İçerikleri Değişti

Apple sadece yeni iPhone 12 ailesinin değil hali hazırda satışına devam ettiği iPhone XR, iPhone 11 ve iPhone SE (2020) ürünlerinin kutularını küçülttü ve kutu içeriklerinden USB şarj adaptörü ve kablolu Earpods kulaklıkları çıkarttı.

Bugünden itibaren Apple’dan satın alacağınız hemen hemen hiç bir iPhone’la beraber, fiyat değişikliği olmaksızın, USB şarj adaptörü ve kablolu kulaklık alamayacaksınız.

Earpods’un Fiyatı Düştü

Earpods kablolu kulaklıkların iPhone kutularından çıkartılmasıyla beraber Apple, bu ürünün satış fiyatını ayarlayarak A.B.D. için 29 USD’den 19 USD’ye düşürdü.

Ürünün Türkiye satış fiyatı da bugün itibariyle 199 TL.

20 Watt’lık Type C USB Şarj Adaptörü

18 Watt’lık USB şarj adaptörü yerini 20 Watt’lık Type C şarj adaptörüne bıraktı.

Ürünlerin güncel Türkiye fiyatlarına baktığımızda 20 Watt’lık Type C USB şarj aleti 199 TL, 5 Watt’lık Type A USB şarj aleti de 179 TL’lik fiyata sahip.

Eğer Apple’dan şarj aleti alma niyetiniz varsa tavsiyemiz aradaki çok düşük fiyat farkı yüzünden 20 Watt olanı tercih etmeniz. Eğer kablonuz Type A ise, 10 – 20 TL gibi fiyatlara Type A’dan Type C’ye çevirici satın alabilirsiniz.

KAYNAK: www.apple.com/tr