Huawei Harmony OS Akıllı Telefonlara Geliyor Mu?

Huawei Tüketici Ürünleri CEO’su Richard Yu: Android Alternatifi HarmonyOS (Hongmeng) Seneye Akıllı Telefonlara Gelebilir



Tencent’in sahibi olduğu Çinli QQ web sitesinin yapmış olduğu bir habere göre, Huawei’nin kendi geliştirdiği HarmonyOS işletim sistemini gelecek yıldan itibaren bazı akıllı telefonlarında kullanımı mümkün olabilir.

A.B.D. hükümetinin Çin’li telekomünikasyon ve tüketici ürünleri devi Huawei’yi kara listeye almasıyla başlayan süreçte merkezi A.B.D.’de bulunan Google’da bu karara paralel olarak Android işletim sistemi ve ilgili teknolojilerin şirket tarafından kullanım haklarını tek taraflı olarak fesh etmek zorunda kalmıştı.

Yazılım tarafında ciddi biçimde köşeye sıkışan Huawei, kendi işlemcisini tasarlayıp ürettebilen çok az sayıdaki akıllı telefon üreticisinden birisiydi ve bu yasakla beraber işlemcilerini de Amerikan teknolojileri kullanan firmalara ürettiremez hale gelmişti.

HarmonyOS hali hazırda sadece akıllı TV ve ekranlarda kullanılıyor; geçen yıl son kullanıcılar için satışa çıkan Huawei’nin alt markası Honor’a ait Honor Vision TV, bu işletim sistemini kullanan ilk cihaz olmuştu.

10 Eylül’de gerçekleşecek olan Huawei Geliştirici Konferansı‘ndaysa akıllı saat, bant ve araç içi eğlence sistemlerinde de kullanılacağı konuşulan Harmony OS’un 2.0 sürümü tanıtılacak.

Huawei’nin vizyonunda A.B.D. teknoloji şirketlerine olan bağımlılığı ve buna bağlı olarak finansal belirsizliği ortadan kaldırabilmek için kendi teknolojileriyle büyümek yer alıyor. Zorunluluktan doğan bu durum neticesinde Huawei gelecekte HarmonyOS’u nesnelerin interneti ürünlerinden, akıllı arabalara hatta masaüstü bilgisayarlara kadar ölçeklenebilir ve kullanılabilir bir yapıda sunmak, kullanmak istiyor.

KAYNAK: https://new.qq.com/omn/20200830/20200830A00F4300.html